Technasium


Vanaf schooljaar 2016-2017 kunnen havo-en vwo-brugklasleerlingen op het Cambium College kiezen voor het Technasium, dé onderwijsstroom om kennis te maken met de 7 bèta-werelden (http://onderwijsmiddelen.c3.nl/leermiddel/videos-betawerelden/) en (hogere) technische beroepen. Tijdens het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) werken de leerlingen projectmatig aan uitdagende opdrachten. De kick-off van deze opdrachten vindt plaats op locatie bij de opdrachtgevers in de Bommelerwaard. Afrondingen van projecten vinden op school plaats, waar zowel de opdrachtgevers als ouder(s)/verzorger(s) mede beoordelen.


Tijdens het volgen van het vak O&O tot en met het examenjaar, worden de 21ste eeuwse vaardigheden (https://www.leraar24.nl/dossier/6003#tab=0) in een doorlopende leerlijn aangeleerd. Het Cambium College is aangesloten bij de Stichting Technasium, erkend door de overheid, en biedt daarmee garantie voor kwaliteit. Klik hier voor meer informatie over Stichting Technasium (http://www.technasium.nl/LeerlingenEnHunOuders.aspx) en het Technasium Magazine.

Technasium Magazine nr.17 voorjaar 2017.pdf
Technasium Magazine nr16 winter 16-17.pdf
Technasium Magazine nr.15, najaar 2016.pdf
Technasium Magazine nr.14, zomer 2016.pdf
 Technasium Magazine_nr11_najaar2015.pdf
 Technasium Magazine_nr12_winter2016.pdf
Technasium Magazine nr 13 voorjaar 2016.pdf

HAS hogeschool en stichting technasium bekrachtigen samenwerking

Waarom ons technasium? 

We maken onderdeel uit van een bèta revolutie. Ontwikkelingen gaan sneller dan ooit en de rol van (toegepaste) exacte wetenschap in ons dagelijks leven wordt almaar groter. En dit is nog maar het begin; in de toekomst zijn bèta’s de belangrijkste aanjagers van duurzame oplossingen in een snel veranderende maatschappij. Daarom willen we dat onze technasium-leerlingen zich nu al vastbijten in de uitdagingen van morgen.

Het technasium van het Cambium College

Het technasium is uitdagend en ondernemend bèta-onderwijs gericht op natuur, techniek en gezondheid. Zelfstandig- en in groepsverband werken aan praktijkopdrachten staan bij ons centraal, waarbij de resultaten door de leerlingen zelf aan (externe) opdrachtgevers worden gepresenteerd. Een vast team van gedreven docenten met stevig gewortelde relaties binnen het (regionale) bedrijfsleven helpt ze hierbij.

Om de bèta’s van morgen voor te bereiden, fungeren onze kernwaarden als uitgangspunt: zelfbewust, samenwerkend, gedreven en innovatief. Omdat de toekomst vandaag begint….