Mediatheek (beide locaties) / OLC (Buys Ballot)

Mediatheek
Binnen het onderwijs wordt van leerlingen verwacht dat zij boeken lezen, opdrachten maken, werkstukken schrijven en spreekbeurten houden.

Wat vindt je in de mediatheek?

  • In de mediatheek vinden leerlingen materialen ter ondersteuning van hun studie: boeken voor de leesdossiers van de moderne talen, informatieve materialen, naslagwerken en digitale databanken als hulpmiddel bij het uitvoeren van praktische opdrachten voor alle schoolvakken.
  • Voor dyslectische leerlingen is er een kleine collectie luisterboeken. Er zijn ook luisterboeken voor de moderne talen.
  • Voor zelfstudie zijn 15 computers beschikbaar en 26 werkplekken.


Mediatheek online

  • De mediatheek is online te bereiken via het leerlingportaal op de website. Of via de link  http://cambium.auralibrary.nl/auraicx.aspx. Na het aanmaken van een account kunnen leerlingen online zoeken in de catalogus, zien welke boeken ze geleend hebben, boeken verlengen of reserveren.
  • Daarnaast is er de  Aura Library App waardoor dit ook via een mobiele telefoon kan. Het ingebouwde zoekprogramma heeft ook een link naar Bibliotheek Rivierenland.

Openingstijden:
Iedere schooldag is de mediatheek open van 8.15 u. tot 16.00 u. en zijn er meerdere medewerkers aanwezig om te leerlingen te helpen.

Het uitleenreglement is te vinden onder het kopje mediatheek op het leerlingportaal van de website. https://leerlingen.cambiumcollege.nl/Portaal/Algemeen/Mediatheek

OLC

Leerlingen uit 4HAVO, 4VWO en 5VWO hebben verplichte zelfstudie uren. (z-uren) Speciaal voor deze uren hebben wij het OLC (Open Leer Centrum) Leerlingen werken hier onder toezicht en in stilte aan hun schoolwerk.

Omdat er een directe verbinding met de mediatheek is kunnen leerlingen bij hun studie gemakkelijk gebruik maken van faciliteiten van de mediatheek.

Vanzelfsprekend gelden in beide ruimtes dezelfde regels als in de lesruimtes.

https://leerlingen.cambiumcollege.nl/Portaal/Algemeen/OLC