3e klas

In klas 2 heb je je keuze gemaakt voor een profiel. Vanaf klas 3 is alles erop gericht om je diploma in dit profiel te behalen. Alle vakken die je nu krijgt zijn onderdeel van het examen. Sommige vakken rond je al in klas 3 af. Dit is bevoordeeld ckv. Als je dit voldoende afrondt mag je over naar klas 4, anders niet. Ook het vak lo moet altijd voldoende worden afgesloten om examen te mogen doen.

Maar naast de algemene vakken krijg je nu ook ca. 12 lesuren ‘praktijk’ les in je gekozen profiel. Elk profiel bestaat uit profieldelen en keuzedelen. In klas 3 mag je één maal een keuzedeel zelf kiezen. Ga je voor verdiepingsstof of ga je voor verrijkingsstof? Hieronder zie je welke delen er zijn binnen het gekozen profiel. 
In deze folder lees je welk vrij keuzedeel er is in klas 3. 

Het schooljaar start met een survival, zodat je je nieuwe klasgenoten van je profiel goed leert kennen. 

In de 3e klas KB kun je op uitwisseling naar Walsrode in Duitsland. Je legt via e-mail contact met leerlingen van de Felix Nussbaum Schule uit Walsrode. De leerlingen vanuit Duitsland komen 3 dagen Zaltbommel bezoeken. Daarna volgt het bezoek aan Duitsland. Ter ontspanning ben je welkom op het kerstgala. En het 3e leerjaar start met een survival.