Profielen

Als brugklasleerling van De Waard mag je een keuze maken welke profielvakken je graag wilt volgen. Ben je dol op sport, dan kies je voor het sportprofiel. Ben je creatief dan is de kunstklas wellicht meer geschikt voor jou. Maar wil je van beide iets doen, dan kies je voor de allround klas.

Het Sportprofiel
In de sportklas krijg je elke week een aantal lesuren waarin sport de belangrijkste plaats inneemt. Je volgt diverse workshops of clinics. Bijvoorbeeld een golfclinic. Daarnaast worden, buiten het reguliere lesrooster om, voetbal- en basketbalwedstrijden bezocht.

Het Kunstprofiel
In de kunstklas ontwikkel jij je kunstzinnige talenten. Elke week heb je een aantal lesuren waarin aandacht wordt besteed aan tekenen, schilderen, handvaardigheid, muziek, dansen en drama. Buiten het lesrooster om zijn er bezoeken aan bijvoorbeeld een theatervoorstelling of popconcert, een workshop dans en een excursie naar een museum.

Het Allroundprofiel
In de allroundklas ga je veelzijdig en gevarieerd aan de slag. Je ontplooit jezelf op allerlei gebieden: allround. Je krijgt verschillende vakken zoals techniek, beeldende vorming en mediawijsheid.