Thirze en Marijn in de finale van the Competition

Op maandag 3 april hebben Thirza de Waal en Marijn Biekmann deelgenomen aan  ’The Competition’.

The Competition is de finale van alle presentaties van de sectorwerkstukken door leerlingen met een tl-opleiding.  Eindexamenkandidaten van verschillende scholen uit de regio Den Bosch werkten gedurende zeven weken op het Koning Willem I College aan een opdracht of project dat typisch is voor de sector.

Doorlopend leerproces
Het sectorwerkstuk is een onderdeel van het vmbo-eindexamen: geen diploma zonder afgerond sectorwerkstuk. Leerlingen kiezen een sectorwerkstuk bij de opleiding waar ze interesse in hebben om in door te leren. In dit geval Economie, Techniek, Zorg & Welzijn of Groen. Met als doel vlotte doorlopende leerlijnen, zodat het leerproces van leerlingen in het primair en voorgezet onderwijs door blijft gaan.

Elke school koos uiteindelijk het beste sectorwerkstuk – de zeven beste presentaties van alle scholen mochten deelnemen aan ‘The Competition’.

Betrokkenheid bedrijfsleven
Bedrijven uit stad en regio zien het belang in van goede vmbo- en mbo-opleidingen en een uitstekende doorstroom. Elk winnend schoolteam werd ‘geadopteerd’, gecoacht en in de presentatie bijgestaan door een gerenommeerd bedrijf. Voor Thirza en Marijn wast dit het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De finale
Samen met zes andere prestentaties hebben Thirza en Marijn een spannende en leuke avond gehad.

Met veel enthousiasme presenteerden zij hun sectorwerkstuk met het onderwerp: de MBO opleiding verpleegkunde. De presentaties werden beoordeeld op inhoud en presentatie. Zij eindigde op het onderdeel inhoud op de tweede plaats en op het onderdeel prestatie op de derde plaats. Een resultaat waar we als Cambium trots op zijn.

Thirza en Marijn van harte gefeliciteerd!