We bieden je een thuisgevoel, goede begeleiding, uitdagend onderwijs met een combinatie van lesboeken en chromebooks, verrijkende lessen en activiteiten. 

Bewust ééntalig onderwijs met Cambridge

Hetzelfde diploma als tweetalig, maar dan met meer voordelen.

We willen jou zo goed mogelijk begeleiden bij al je vakken en daarom kiezen we voor de optie met de meeste voordelen.

 

Waarom Cambridge Engels?

Onze samenleving wordt steeds internationaler. Bij vervolgopleidingen en op de arbeidsmarkt is steeds meer vraag naar leerlingen met Engels op een hoger niveau. Cambridge Engels geeft je deze mogelijkheid.

 

Voordelen Cambridge Engels als apart vak:

  • Je krijgt Cambridge Engels naast je gewone lessen Engels. Hierdoor krijg je in totaal meer lessen Engels en hebben we meer tijd voor bijvoorbeeld spreekvaardigheid.
  • De docenten die Cambridge Engels geven zijn hiervoor opgeleid.
  • We bieden Cambridge Engels gratis aan (m.u.v. examens).

 

Voordelen ééntalig onderwijs:

  • Het geeft ons de mogelijkheid om je alle vakken op een hoog niveau Nederlands aan te bieden.
  • Je leert bovendien de begrippen van de verschillende vakken in het Nederlands. Daarnaast leer je de correcte manier van beantwoording en redenatie in de taal waarin je later examen moet doen, namelijk in het Nederlands. Hierdoor word je vanaf de brugklas optimaal voorbereid op het behalen van je diploma.
Lees meer …

Chromebooks

Alle brugklasleerlingen in de brugklas tl/havo, havo/vwo en vwo werken met een Chromebook. We hebben er bewust voor gekozen om niet volledig digitaal te gaan, maar te kiezen voor het beste van twee werelden. Zo blijven we gebruik maken van schoolboeken, maar weten we met behulp van de Chromebooks beter in te spelen op de verschillen in vaardigheden tussen leerlingen.

Docenten zijn beter in staat om te differentiëren dankzij het gebruik van Chromebooks. Bovendien kunnen we door middel van de Chromebooks onze lessen verrijken met elementen die een boek niet biedt. Hierbij kun je denken aan filmpjes bij geschiedenis, thuis je uitspraak oefenen bij de moderne vreemde talen of een infographic maken voor economie.

Voor de levering van de Chromebooks hebben we een overeenkomst met de firma Rent Company. We streven ernaar een Chromebook aan te kunnen bieden vanaf ongeveer 7,25 euro per maand.

Benieuwd naar de ervaringen van onze leerlingen en docenten? Je vindt deze op de Chromebooks website

Lees meer …

Vmbo 2.0

Kies je voor het vmbo-bb of vmbo-kb, dan neem je deel aan vmbo 2.0. Wij zijn volledig ingericht om je de nieuwste keuzemogelijkheden binnen het vmbo aan te bieden. Vanaf het begin begeleiden wij je optimaal met het maken van een juiste profielkeuze.

Lees meer …

We nemen je aan de hand en beginnen al in groep 8 met wennen

De overstap van groep 8 naar de brugklas is soms best spannend. De school is groter, een nieuwe klas, nieuwe docenten, verder fietsen, andere vakken en misschien meer huiswerk.

 

Om je alvast te laten wennen aan deze nieuwe dingen kun je de laatste maanden van groep 8 al deelnemen aan het doorstroomprogramma. We bieden dit programma gratis aan. Je komt vier woensdagmiddagen naar onze school, maakt kennis met andere aanstaande brugklassers, leert het gebouw een beetje kennen en samen werken we alvast aan vaardigheden die jou gaan helpen in de brugklas.

 

In de brugklas kun je kiezen of je hier langer gebruik van wil maken of niet. De nadruk komt dan meer te liggen op huiswerkbegeleiding en bijvoorbeeld planning.

 

Je ouders ontvangen na de aanmelding meer informatie over de aanmelding van het doorstroomprogramma.

Onze agenda

30 nov

Carrousel klas 4 – kiezen vrij keuzedeel

  De Waard
30 nov - 04 dec

Herkansingen klas 4

  De Waard
01 dec

Organisatiedag (leerlingen lesvrij)

 Hele dag   De Waard
Geen evenementen gevonden!