Uiteraard krijg je op het Cambium College vakken als Nederlands, Engels, biologie, natuurkunde etc. Maar wist je ook dat je bij ons het technasium kunt volgen. Of Cambridge Engels. Je kiest in de onderbouw naast je standaard vakken voor een talentrichting.

Wat past bij jou?

Sport, kunst, technasium of allround? Vanaf aankomend schooljaar kun je zelfs kiezen voor Bèta Challenge. Bij deze talentvakken werk je in een groepje aan opdrachten.

 

Cambridge Engels

Ook Cambridge Engels behoort tot de mogelijkheden. Leerlingen in de brugklas havo/vwo en vwo kunnen ervoor kiezen om vanaf het 2e jaar deel te gaan nemen aan Cambridge Engels.

Hoe werkt dat?

Klas 2 en 3

Vanaf de tweedeklas krijg je een lesuur extra: Cambridge Engels. In deze lesuren wordt een apart leerboek gebruikt – helemaal in het Engels – en word je voorbereid op je eerste examen Cambridge Engels in de derde klas: First Certificate in English (FCE). Dit examen doe je niet op school, maar onder toezicht van de British Council.

 

Klas 4 en 5

Als je dan de smaak te pakken hebt en het gaat goed en je wilt verder, dan kun je in de vierde en vijfde klas werken aan het volgende examen Cambridge Engels, dat in de vijfde klas wordt afgenomen: het Certificate in Advanced English (CAE). Ook dan heb je één lesuur extra in de week en wordt het examen afgenomen onder toezicht van de British Council.

Chromebooks

Dit schooljaar werken alle brugklasleerlingen in de havo/vwo en vwo met een Chromebook. We hebben er bewust voor gekozen om niet volledig digitaal te gaan, maar te kiezen voor het beste van twee werelden. Zo blijven we gebruik maken van schoolboeken, maar weten we met behulp van de Chromebooks beter in te spelen op de verschillen tussen leerlingen. Vakken zijn beter in staat om te differentiëren dankzij het gebruik van Chromebooks.

Benieuwd naar de ervaringen van onze leerlingen en docenten? Je vindt deze op de Chromebooks website

Vmbo 2.0

Kies je voor het vmbo-bb of vmbo-kb, dan neem je deel aan vmbo 2.0. Wij zijn volledig ingericht om de nieuwste keuzemogelijkheden binnen het vmbo. Vanaf het begin begeleiden wij je optimaal met het maken van een juiste profielkeuze.

 

Onze agenda

24 sep

Excursie Binnenhof Den Haag (klas 4k3, 4k4 en 4b2)

  De Waard
25 sep

Organisatiedag – leerlingen lesvrij

  De Waard & Buys Ballot
26 sep

Meeloopdag ouders brugklas

  Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!