Eigentijds onderwijs

Eigentijds onderwijs

We bieden je een thuisgevoel, goede begeleiding, uitdagend onderwijs
met een combinatie van lesboeken en chromebooks, verrijkende lessen en activiteiten.

Vmbo 2.0

Het is een even oud als hardnekkig probleem: je zit op het vmbo en moet al vroeg een vakrichting kiezen, maar je bent daar nog helemaal niet aan toe. Wij van het Cambium College begrijpen dit heel goed en daarom wordt op locatie De Waard gewerkt met meer flexibele keuzemogelijkheden.

Kies je voor het vmbo-bb of vmbo-kb, dan neem je deel aan vmbo 2.0. Wij zijn volledig ingericht om je de nieuwste keuzemogelijkheden binnen het vmbo aan te bieden. Vanaf het begin begeleiden wij je optimaal met het maken van een juiste profielkeuze.

Lees verder

Vanaf 2022-2023 een Flexrooster op Buys Ballot

Andere werkvormen, een andere voorbereiding, een andere tijdsindeling. Maatwerk!

Het lesrooster binnen het onderwijs in Nederland kent een lange traditie. Generaties zijn opgegroeid met het vertrouwde 50-minuten-rooster. Om 8.30 uur beginnen, je 8 lesuren volgen en in de loop van de middag klaar. Op naar de volgende dag die er ook weer zo uit ziet. Het Cambium College stapt in het schooljaar 2022/2023 over op het zogenoemde flexrooster.

Het idee achter het flexrooster is om leerlingen meer en meer in staat te stellen keuzes te maken die goed voor ze zijn. Meer verantwoordelijkheid, een groter en veel effectiever appèl op de altijd vanzelfsprekende menselijke motivatie om dingen te willen leren. En docenten krijgen meer armslag om hun les naar eigen inzicht in te richten. Andere werkvormen, een andere voorbereiding, een andere tijdsindeling. Maatwerk!

Lees verder

Bewust ééntalig onderwijs met Cambridge

Hetzelfde diploma als tweetalig, maar dan met meer voordelen.

We willen jou zo goed mogelijk begeleiden bij al je vakken en daarom kiezen we voor de optie met de meeste voordelen.

Waarom Cambridge Engels?
Onze samenleving wordt steeds internationaler. Bij vervolgopleidingen en op de arbeidsmarkt is steeds meer vraag naar leerlingen met Engels op een hoger niveau. Cambridge Engels geeft je deze mogelijkheid.

Voordelen Cambridge Engels als apart vak:

  • Je krijgt Cambridge Engels naast je gewone lessen Engels. Hierdoor krijg je in totaal meer lessen Engels en hebben we meer tijd voor bijvoorbeeld spreekvaardigheid.
  • De docenten die Cambridge Engels geven zijn hiervoor opgeleid.
  • We bieden Cambridge Engels gratis aan (m.u.v. examens).

Voordelen ééntalig onderwijs:

  • Het geeft ons de mogelijkheid om je alle vakken op een hoog niveau Nederlands aan te bieden.
  • Je leert bovendien de begrippen van de verschillende vakken in het Nederlands. Daarnaast leer je de correcte manier van beantwoording en redenatie in de taal waarin je later examen moet doen, namelijk in het Nederlands. Hierdoor word je vanaf de brugklas optimaal voorbereid op het behalen van je diploma.

Lees verder

Chromebooks

Alle brugklasleerlingen in de brugklas tl/havo, havo/vwo en vwo werken met een Chromebook. We hebben er bewust voor gekozen om niet volledig digitaal te gaan, maar te kiezen voor het beste van twee werelden. Zo blijven we gebruik maken van schoolboeken, maar weten we met behulp van de Chromebooks beter in te spelen op de verschillen in vaardigheden tussen leerlingen.

Docenten zijn beter in staat om te differentiëren dankzij het gebruik van Chromebooks. Bovendien kunnen we door middel van de Chromebooks onze lessen verrijken met elementen die een boek niet biedt. Hierbij kun je denken aan filmpjes bij geschiedenis, thuis je uitspraak oefenen bij de moderne vreemde talen of een infographic maken voor economie.

Voor de levering van de Chromebooks hebben we een overeenkomst met de firma Rent Company. We streven ernaar een Chromebook aan te kunnen bieden vanaf ongeveer 7,25 euro per maand.