Dat het spannend is om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan snappen wij volledig.

Daarom besteden wij de eerste tijd veel tijd aan de introductie.

Zelfs al terwijl je nog op de basisschool zit.

Kennismakingsmiddag woensdag 23 juni 2021

We laten je niet al te lang in spanning zitten. Voordat de zomervakantie begint, mag je al kennis komen maken met je nieuwe klas. Uiteraard is daar je nieuwe mentor ook bij.

 

De 1e weken op locatie Buys Ballot

Tijdens je eerste weken als brugklasser komt er veel op je af. Om je hierbij te helpen staat de eerste week in het teken van de introductie. Kennismaken met je klas, je mentor en je vakdocenten. De weg vinden in het gebouw. Hoe werkt SOM? De eerste dagen worden lessen en kennismakingsuren afgewisseld, zodat je steeds met je vragen terecht kunt bij je mentor. Op deze manier is er ook veel ruimte om je klasgenoten beter te leren kennen en de hulpmentoren.

 

De 1e weken op locatie De Waard

Op locatie De Waard werken we met allerlei spelvormen aan de groepsvorming om een positief klassenklimaat te creëren. Wij hebben o.a. een kennismakingsweek met diverse activiteiten en mentorlessen waardoor zowel de groep als ook de individuele leerling in beeld komt.

Van groep 8 (en soms groep 7) kan het een grote stap zijn naar het ‘grote’ voortgezet onderwijs. Om die stap makkelijker te maken biedt het Cambium College in samenwerking met Bijlesnetwerk een doorstroomprogramma aan.

Groep 8-ers die vanaf augustus brugklasser worden, zijn in de maanden mei en juni van harte welkom bij vier pre-brugklastrainingen. Tijdens deze middagen is er aandacht voor de cognitieve vaardigheden verbeteren op het gebied van taal en rekenen.  Maar zeker ook hoe je jezelf voorbereid op de brugklas en het aanleren van studievaardigheden.
Het doel van de pre-brugklastraining is dat kinderen in een ontspannen sfeer aan de slag zijn, zin krijgen in de brugklas en iets leren. Alle kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben zijn welkom.

Na de zomervakantie bieden wij een ondersteuningsprogramma voor brugklassers aan. Denk daarbij aan huiswerkbegeleiding, persoonlijke coaching, bijles, workshops etc., Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. In overleg met de mentor wordt de leerling hiervoor aangemeld.

Er zitten voor ouders/verzorgers géén extra kosten verbonden aan het doorstroomprogramma.

Onze agenda

Geen evenementen gevonden!