Jij maakt de keuzes

Op onze school heb je diverse momenten om keuzes te maken. Wij vinden het belangrijk dat jij de keuzes maakt. Dat begint al in de brugklas. Welke talentontwikkeling ga jij volgen?

Wat past bij mij?

Hoe weet je welke talentontwikkeling bij je past? Op locatie Buys Ballot helpen we je met kiezen. Als brugklasser leer je alle talentonwikkelingen kennen die wij hebben. Dit doen wij door je per talentontwikkeling lessen aan te bieden. Wij noemen dit een carrousel. Zo ontdek je wat jij het fijnst vindt om te doen. Hierna kies je de talentontwikkeling die jij het beste bij jou past.

Op locatie De Waard kies je direct al voor een talentontwikkeling als je jezelf aanmeldt voor onze school. Tot het eerste rapport (december) werk je in jouw gekozen talentontwikkeling. Vind je het niet leuk of denk je dat een andere talentontwikkeling beter bij je past, dan kun je na je eerste rapport overstappen.

Wist u dat wij alle talentrichtingen gratis aanbieden. U betaalt alleen voor extra activiteiten die bij de talentrichting horen. Dit is ca. 50 euro op jaarbasis.

“Ontwikkel je talent, je bent zo veel waard!” 

Allround, Art, Bèta Challenge, Sport, Technasium, Extra MuziekPlus en Extra Cambridge Engels

Extra vakken Cambridge Engels en Muziekplus

Als brugklasser van locatie Buys Ballot kun je het extra vak MuziekPlus volgen. MuziekPlus is een vak dat je naast je normale vakken en talentontwikkelingen kunt volgen. Samen muziek maken, leren over de vele soorten muziek die er zijn, jouw talent voor muziek ontdekken en ontwikkelen. Wij willen vooral dat jij veel plezier beleeft bij MuziekPlus. Doe jij met ons mee?

In de brugklassen van havo en vwo kun je ook nog kiezen om Cambridge Engels als extra vak te doen. Havo- en vwo-leerlingen die zin hebben in een uitdaging kunnen zich in het eerste jaar van de brugklas aanmelden voor Cambridge Engels. In het derde leerjaar is het mogelijk om op te gaan voor het Cambridge English First examen, een internationaal erkend diploma. Voor het volgen van Cambridge Engels hoef je niets extra te betalen. We bieden dit gratis aan (met uitzondering van deelname aan het examen).

Onze agenda

30 nov

Carrousel klas 4 – kiezen vrij keuzedeel

  De Waard
30 nov - 04 dec

Herkansingen klas 4

  De Waard
01 dec

Organisatiedag (leerlingen lesvrij)

 Hele dag   De Waard
Geen evenementen gevonden!