De Waard is met 460 leerlingen een kleine school, die vrijwel alle richtingen biedt behalve ‘groen’. Een modern, licht en kleurrijk gebouw dat in één oogopslag te overzien is. Het is er rustig, en schoon.

Het vmbo-bb en -kb werkt met de ‘herstelrechtvisie’ van Jan Ruigrok. “We gaan uit van de gedachte dat iedereen z’n plekje heeft binnen onze school. Als je iets doet waardoor je die plek dreigt kwijt te raken, heb je altijd het recht om die terug te verdienen. Wij helpen de leerling hierbij, maar die moet ook zelf initiatieven nemen. Dat werkt heel goed.”

Streven is de nieuwe leerlingen zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen bij het Cambium. “We zitten er bovenop”, vertelt Gijs Holthuis. “Op een goede manier natuurlijk. Dat geldt voor de leerlingen en de ouders. Als er wat is, zien we dat meteen. En dan zijn de lijntjes kort. We kennen onze leerlingen, en we kennen de ouders. Dat kan omdat we een kleine school zijn en we iedereen direct aanspreken op gedrag.”

Locatie De Waard

24 sep

Excursie Binnenhof Den Haag (klas 4k3, 4k4 en 4b2)

De Waard