Ben jij liever met je handen bezig dan met je hoofd? Kies dan voor ons vmbo-bb, dan ga je veel aan de slag met praktijkvakken. Op locatie De Waard houden we onze klassen bewust klein, zodat er genoeg aandacht is voor jou. Er staat een hecht team van docenten voor je klaar om je te begeleiden in alle keuzes tijdens de opleiding.

Persoonlijke begeleiding en een goede sfeer vinden we erg belangrijk, daarom doen de brugklasmentoren nog voor de start van het schooljaar een huisbezoek om kennis te maken met de nieuwe leerlingen en hun ouders. Sommige leerlingen vinden de overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs extra lastig, om wat voor redenen dan ook. Daar  houden we dan rekening mee. Deze leerlingen kunnen een VIP-traject volgen, waarbij we extra aandacht aan leerlingen en ouders geven.

Luuk van Bussel: “Op locatie De Waard vinden we het belangrijk dat onze leerlingen tijdens het hele opleidingstraject kunnen blijven kiezen. We willen dat ze ook vanuit hun gekozen profiel een zijstapje kunnen maken om zich breder te oriënteren.”

Kies je vakkenpakket

Start je in de brugklas van het vmbo-bb dan kies je direct voor een van de talentrichtingen: Art, sport of allround. Wil je extra uren sport, wil je je eigen creativiteit verder ontwikkelen of wil je liever een gevarieerd programma? Welk talent ga jij benutten? Op het Cambium College geven we je graag deze kans.
Maar ook op het gebied van de profielafdelingen hebben wij veel keuzemogelijkheden. Aan het eind van het tweede jaar kies je voor een van de vijf profielen:

  • Economie & Ondernemen
  • Zorg & Welzijn
  • Bouw, Wonen & Interieur
  • Produceren, Instaleren & Energie
  • Media, Vormgeving & ICT

Na deze profielkeuze zit je echter niet vast aan één richting. Een profiel bestaat uit acht onderdelen. Van de acht onderdelen zijn er vijf verplichte vaste vakken. De andere drie onderdelen zijn vrije keuzevakken. Zo laten we het onderwijs zo veel mogelijk aansluiten op jouw interesses en talenten.

Loopbaanbegeleiding

Soms is kiezen moeilijk. We helpen je aan alle kanten om je te begeleiden in alle keuzemogelijkheden die ons vmbo-bb biedt. Deze zogenoemde loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) is op De Waard erg belangrijk. We beginnen in het eerste leerjaar al met de gesprekken. Jouw mentor speelt hierin een belangrijk rol. Samen gaan we ontdekken wie jij bent en wat je graag wil doen.

 

Herstelgericht werken

Uniek op locatie De Waard is de herstelgerichte methodiek waar we mee werken. Dit betekent dat we afstappen van het traditionele straffen. Zijn er problemen dan kijken we wat er precies is gebeurd en hoe we dit kunnen oplossen. Zo laten we leerlingen leren van hun fouten en herstellen we het groepsgevoel. Die eenheid vinden we belangrijk. De Waard is een kleine, intieme deelschool en voelt als een warm bad. De docenten zijn echt leerlinggericht en werken aan een goede relatie met de leerlingen.

Maatwerktraject

Soms lukt het even niet in de klas. Dit kan allerlei redenen hebben. Als we dit constateren, kan je tijdelijk worden opgenomen in een maatwerktraject. Dit betekent dat je voor een aantal lessen apart onderwijs volgt. Hier is nog meer persoonlijke aandacht en ruimte voor jou. Zo kan het onderwijs toch gewoon doorgaan en voorkomen we uitval. Natuurlijk werken we samen aan je terugkeer naar je reguliere klas.

Onze agenda

27 nov

Organisatiedag – leerlingen lesvrij

  De Waard
27 nov

Organisatiesdag

 Hele dag   De Waard
29 nov

Ouderklankbordgroep tl, havo en vwo

 19:30 - 21:00   Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!