Liever met je handen bezig dan met je hoofd? Heb je meer aandacht nodig om te leren? Kom dan naar ons vmbo-bb. Want wij houden onze vmbo-bb klassen bewust klein, zodat er tijd voor jou is. Er staat een klein team van docenten voor je klaar dat zorgt dat je jouw talenten kunt benutten. We helpen je van alle kanten om jou te begeleiden in alle keuzemogelijkheden die ons vmbo-bb je biedt.

Deze keuze begint al bij aanvang van de brugklas. Welk talent ga je benutten? Ga je voor sport? Kunst? Misschien wel voor allround. En blijk je toch niet het juiste te hebben gekozen, dan kun je na je eerste periode in de brugklas nog overstappen naar een ander talent.

Het is een even oud als hardnekkig probleem. Je zit op het vmbo en moet een vakrichting kiezen, maar bent daar amper aan toe. Het ministerie van onderwijs kwam een paar jaar terug met een plan – vernieuwing van het vmbo – dat daar iets aan moet veranderen. Leerlingen moesten meer keuzemogelijkheden aangeboden krijgen. En bovendien moeten ze niet op één moment die keuze maken, maar op meerdere tijdstippen gedurende hun schoolloopbaan binnen het vmbo.

Liever met je handen bezig dan met je hoofd? Heb je meer aandacht nodig om te leren? Kom dan naar ons vmbo-bb.

Het Cambium College heeft dit plan omarmd, maar gaat nog een stuk verder. Onze school wil heel nadrukkelijk uitgaan van de interesses en de talenten van de leerling, zo zeggen ze op locatie De Waard. Dat vertaalt zich in de praktijk vooral naar een intensieve begeleiding van de individuele leerlingen. Coaches/docenten zullen voortdurend in contact blijven met de leerlingen en die – in overleg met ouders – ook adviezen geven.

Leerlingen van het Cambium College locatie De Waard kiezen voortaan aan het einde van leerjaar 2 een profiel. Ze hebben de keus uit vijf van die profielen. Dat zijn:

  • Economie & Ondernemen,
  • Zorg & Welzijn,
  • Bouw, Wonen & Interieur,
  • Produceren, Installeren & Energie,
  • Media, Vormgeving en ICT.

Elk profiel bestaat uit acht onderdelen. Van die acht onderdelen zijn er vijf verplicht en direct gekoppeld aan het gekozen profiel. De drie onderdelen die overschieten zijn vrije keuzes. Bijvoorbeeld: een leerling die Economie & Ondernemen kiest, kan naast de vijf profiel gebonden onderdelen kiezen voor onderdelen uit de andere profielen zoals Mens & Gezondheid of Audiovisuele Vormgeving. De verruimde keuzemogelijkheden gelden overigens alleen voor de praktijkvakken.

Onze agenda

24 sep

Excursie Binnenhof Den Haag (klas 4k3, 4k4 en 4b2)

  De Waard
25 sep

Organisatiedag – leerlingen lesvrij

  De Waard & Buys Ballot
26 sep

Meeloopdag ouders brugklas

  Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!