Bèta Challenge (vmb-tl)

Het Bèta Challenge programma is een lesprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor vmbo-tl leerlingen. Met Bèta Challenge willen we onderwijs en arbeidsmarkt met elkaar in verbinding brengen.

Leerlingen werken het hele jaar door aan opdrachten van bedrijven en instellingen (bijvoorbeeld ziekenhuis of gemeente). Deze opdrachten hebben altijd iets te maken met techniek of technologie en worden in groepsverband uitgevoerd. De leerlingen doen onderzoek, verzamelen kennis over de opdrachtgever en maken bijvoorbeeld een ontwerp voor een nieuw product.

Het vak T&T (Technologie & Toepassing)

Het vak Technologie & Toepassing (T&T) maakt deel uit van het Bèta Challenge programma. Bij het vak T&T leren de leerlingen om de theoretische kennis en algemene vaardigheden uit de andere schoolvakken toe te passen in een complexe opdracht. Dit doen ze door samenwerken, analyseren, onderzoeken en presenteren.
Het Bèta Challenge Programma heeft een sterk loopbaan oriëntatie en begeleiding (LOB) component. Leerlingen komen in contact met vervolgopleidingen, bedrijven, instellingen en beroepen. Zo kunnen ze voor zichzelf uitvinden wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar ze later wat mee kunnen. Leerlingen worden daardoor goed voorbereid op een vervolgopleiding, op het mbo. De beoordeling is vooral gericht op de ontwikkeling van vaardigheden en competenties, die belangrijk zijn voor een succesvolle carrière in het mbo en bedrijfsleven.

Project Upcycling afval

Met trots laten we u een aantal resultaten zien van de opdracht ‘Upcycling afval’. Een deel van de vmbo-tl-brugklas leerlingen maakten bij Technologie & Toepassing een DIY filmpje waarmee u thuis uw afval kunt upcyclen tot een gebruikers product.
De brugklassers maakten deze film in opdracht van het regionale afvalverwerkingsbedrijf Avri, om daarmee een antwoord te geven op het probleem van verspilling van energie en grondstoffen door het downcyclen van materialen als we het weggooien.

Klik op onderstaande buttons om de filmpjes te bekijken!

Van broekzak tot tasje!

Lijmen van het mondkapje!

Leuke planten/kaarsen hanger!

Onze agenda

27 jan

Kennismaking Techniek 3 havo

  Buys Ballot
27 jan

Kijk-en luistertoetsen Duits (4kb)

 Hele dag   De Waard
27 jan

KLT Engels vwo

 08:00 - 18:00   Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!