Technasium (havo en vwo)

Technasiumleerlingen krijgen vanaf de brugklas tot en met het examen te maken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de 7 bètawerelden. Hierdoor kunnen de leerlingen een weloverwogen keuze maken voor hun toekomstige carrière.
Binnen het Technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn in deze sector. Zoals creativiteit, inventiviteit, ondernemendheid, samenwerken, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken.

Binnen het Cambium College beschouwen we de Technasiumleerlingen als zelfstandige opdrachtnemers. Ze beschikken over een eigen, speciaal ingerichte, werkruimte waar ze werken aan de verschillende bèta technische opdrachten uit de praktijk.

Het vak O&O (Onderzoek & Ontwerpen)

Een O&O-project begint dus altijd bij een opdrachtgever, met een vraagstuk. Een team leerlingen gaat langs bij de opdrachtgever om uitleg over het vraagstuk te krijgen en de opdracht te formuleren. Daarna gaat het team voor het bedrijf aan de slag om een oplossing te vinden. De leerlingen worden begeleid door een speciaal opgeleide docent. Na de besproken looptijd presenteren de leerlingen de oplossing in hun eindpresentatie. De opdrachtgever is daar bij aanwezig, zodat deze vanuit zijn kennis en vakgebied waardevolle feedback op de opdracht kan geven. Daarna is de opdracht afgerond.

Onze agenda

25 okt - 29 okt

Herfstvakantie, t/m 29 oktober

 Hele dag   De Waard & Buys Ballot
01 nov - 03 nov

Vrij van leertoetsen, PSO’s etc, t/m 3 november

  Buys Ballot
02 nov

Ouderklankbord

 19:30   Buys Ballot
Geen evenementen gevonden!