Leerlingen van De Waard winnen de Skills Talents kwalificatiewedstrijd

Leerlingen van De Waard winnen de Skills Talents kwalificatiewedstrijd

Leerlingen van De Waard winnen de Skills Talents kwalificatiewedstrijd

De kwalificatiewedstrijden van Skills Talents voor Oost Brabant, Zuid Gelderland en Limburg werd georganiseerd door het Koning Willem I College in Den Bosch. In totaal deden 46 teams mee verspreid verspreidt over 10 praktijkvakken. De kandidaten moesten in twee uur tijd een opdracht uitvoeren waarbij teamwork, een goede planning en een professionele uitvoering de belangrijkste criteria waren. Daarna volgde er een anderhalf uur durende pauze waarin nagelbijtend de kansen werden gewikt en gewogen. De ontlading was dan ook enorm toen de namen van Sepp en Kyan op het grote scherm verschenen in de Koningszaal van het Koning Willem I College. Sepp kon het niet bevatten en vroeg zich hardop af: ‘hebben wij echt de andere teams verslagen?’. Kyan verwoordde het op zijn manier: ‘mijn moeder is heel erg trots op me en vind altijd al alles wat ik maak geweldig maar nu helemaal!

Prijsuitreiking Skils Talents Award 1-2-2023

Maar ook wij, Joost Drijvers en Ana-Maria Marin,  de MVI- docenten van het Cambium College zijn apetrots op deze prestatie: ‘we laten nu zien dat onze school mee kan dingen met de allerbeste. En er zit zeker nog meer in het vat!’.

Als winnaars mogen Sepp en Kyan nu naar de Nationale finale die op 23 en 24 maart plaats vind in de Rai Amsterdam. Daar gaan we natuurlijk vol voor en zullen de eer van het Cambium College verdedigen.

 

Achtergrond informatie:

Skills Talents organiseert landelijk teamvakwedstrijden voor het vmbo. Binnen tien verschillende disciplines kunnen vmbo-leerlingen laten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Talents bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals in Amsterdam.

Daarnaast zijn er ook Euroskills en Worldskills wedstrijden voor het mbo. EuroSkills is het Europees kampioenschap voor beroepen en WorldSkills is het wereldkampioenschap voor beroepen. EuroSkills en WorldSkills vinden allebei om het jaar plaats waardoor er ieder jaar internationale vakwedstrijden worden aangeboden. Team Netherlands neemt deel aan deze vakwedstrijden. Het team bestaat uit studenten die hebben deelgenomen aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Door hun goede prestaties hebben zij zich gekwalificeerd voor Team Netherlands.

Kijk ook op: https://worldskillsnetherlands.nl/