Leerwegen op onze school

Leerwegen op onze school

vmbo-bb

Ben jij liever met je handen bezig dan met je hoofd? Kies dan voor ons vmbo-bb, dan ga je veel aan de slag met praktijkvakken. Op locatie De Waard houden we onze klassen bewust klein, zodat er genoeg aandacht is voor jou. Er staat een hecht team van docenten voor je klaar om je te begeleiden in alle keuzes tijdens de opleiding.

vmbo-kb

Werk jij graag met je handen? Dan zit je bij ons goed! Op het Cambium College locatie De Waard leer je vooral door te doen. We bereiden je goed voor op een mbo-opleiding die bij jou past. Het vmbo-kb is een mix van theorielessen en praktijkvakken. Belangrijk daarbij is goed zelfstandig leren werken.

vmbo-tl

Op het vmbo tl maken we veel tijd voor begeleiding en persoonlijk contact. We besteden veel aandacht aan een prettige landing voor de leerlingen. Wanneer je start op het vmbo-tl neem je de eerste periode deel aan een carrousel. Zo ontdek je waar jouw talenten liggen. Is dat bij sport, Art of Bèta Challenge? In de bovenbouw kun je examen doen in LO2 en Maatschappijkunde. Genoeg om jezelf te ontwikkelen.

havo

De havo op het Cambium College staat bekend om de gemoedelijke sfeer, zowel onder de leerlingen als binnen het team van docenten. Ondanks de grootte van het gebouw voelt de opleiding kleinschalig. De havo is namelijk één van de vier deelscholen van het Cambium College. Daarnaast besteden we veel aandacht aan mentoraat. Ook dit draagt bij aan een goed klimaat.

vwo

Op het vwo dagen we leerlingen uit om zichtzelf te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. Talentontwikkeling is dan ook een belangrijke pijler op het Cambium College. Je start het vwo met een carrousel van de talentontwikkelingen: sport, Art en Technasium. Naast deze talentontwikkelingen kun je al direct kiezen voor de extra vakken Cambridge Engels en MuziekPlus. Je kunt dus zelf een deel van je lessen bepalen! Zo dagen we jou uit om het beste uit jezelf te halen.