Snel wennen - een zachte landing

Snel wennen - een zachte landing

“We beginnen al in groep 7 met kennismaken.”

De overstap van groep 8 naar de brugklas is soms best spannend. De school is groter, een nieuwe klas, nieuwe docenten, verder fietsen, andere vakken en misschien meer huiswerk.


Om je alvast kennis te laten maken met onze school bieden wij verschillende activiteiten aan vanaf groep 7.


Voor groep 7 leerlingen organiseren wij een speurtocht waarbij je op een speelse wijze kennis kunt maken met onze school. Bij locatie Buys Ballot zal deze speurtocht plaatsvinden op vrijdag 31 mei 2024. Bij De Waard is deze speurtocht op 5 juni 2024.


Daarnaast hebben wij de Cambium Experience, waarbij je kunt kiezen voor een van onze leuke Experiences en mee kunt draaien op onze school. Cambium College Buys Ballot biedt deze Experience aan op woensdagmiddag 10 en 24 januari 2024. Op de locatie De Waard is er op woensdagmiddag 28 februari 2024 de mogelijkheid om mee te doen aan de Cambium Experience.


Tot slot organiseren wij ons open huis op vrijdag 2 februari 2024 en openen wij op beide locaties onze deuren.

Valerie van den Hoek en Tom Hanekamp

Valerie van den Hoek en Tom Hanekamp

Brugklascoördinatoren

Warme overdracht

De overgang van basisschool naar het middelbaar onderwijs is voor veel kinderen een hele stap, maar het Cambium doet er samen met de 40 basisscholen in de regio alles aan om die zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kennen we bij het Cambium College al jaren de ‘warme overdracht’.


Tom Hanekamp: “Als een leerling wordt aangemeld bij het Cambium College, ontvangen wij het leerlingdossier van de basisscholen, dit wordt intern besproken. Vervolgens gaan de brugklascoördinatoren op bezoek bij de groep 8 docenten en worden alle leerlingen persoonlijk overgedragen. Bij De Waard is er nog een extra onderdeel: de mentoren gaan ook op huisbezoek. Hier wordt met ouders en de leerling gesproken. De periode na de aanmeldingen staat geheel in het teken van de warme overdracht, zodat alle leerlingen goed worden overgedragen."

“Het voelde eigenlijk meteen vertrouwd in mijn nieuwe klas."

Voor de zomervakantie maken de leerlingen al kennis met hun nieuwe klas, klassendocent/mentor. Na de zomervakantie kunnen de leerlingen dan echt beginnen met de introductie.


Je begint met een introductieperiode, waarin we je zo snel mogelijk beter kennis laten maken met je klasgenoten, je mentor, je coach, je docenten, je vakken en het gebouw. We nemen hier de tijd voor. Op beide locaties is er een introductieweek met kennismakingsactiviteiten en op de Buys Ballot als afsluiter de brugklasdisco.


Voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie volgt snel een informatieavond om hulpmiddelen zoals voorleesprogramma’s te bespreken.

 

Vip traject
Speciaal voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte om de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs soepel te laten verlopen. De ervaring leert dat de kinderen met meer zelfvertrouwen het schooljaar kunnen starten. Op basis van de informatie van de basisschool en/of ouders zetten we het Vip-traject in. Dit loopt tot de herfstvakantie. Dan wordt gekeken of er nog meer ondersteuning nodig is.