Mediatheek

Mediatheek

Binnen het onderwijs wordt van leerlingen verwacht dat zij boeken lezen, opdrachten maken, werkstukken schrijven en spreekbeurten houden.

Mediatheek locatie Buys Ballot

  • In de mediatheek vinden leerlingen materialen ter ondersteuning van hun studie: boeken voor de leesdossiers van de moderne talen, informatieve materialen, naslagwerken en digitale databanken als hulpmiddel bij het uitvoeren van praktische opdrachten voor alle schoolvakken. Voor dyslectische leerlingen is er een kleine collectie luisterboeken. Er zijn ook luisterboeken voor de moderne talen.
  • Voor zelfstudie zijn 15 computers beschikbaar en 26 werkplekken
  • Aan de locatie Buys Ballot is de mediatheek Iedere schooldag open van 8.15 uur tot 16.00 uur en zijn er meerdere medewerkers aanwezig om te leerlingen te helpen. 

Mediatheek locatie De Waard

  • In de mediatheek van locatie De Waard vind je een diversiteit aan boeken die ondersteuning bieden bij de lessen van het vmbo-bb en vmbo-kb.
  • Aan de locatie De Waard is de mediatheek elke schooldag een aantal uur open. Actuele openingstijden zijn zichtbaar in de mediatheek.

Mediatheek online

De mediatheek is online te bereiken via het leerlingportaal op de website. Of via de link. Na het aanmaken van een account kunnen leerlingen online zoeken in de catalogus, zien welke boeken ze geleend hebben, boeken verlengen of reserveren.

Daarnaast is er de Aura Library App waardoor dit ook via een mobiele telefoon kan. Het ingebouwde zoekprogramma heeft ook een link naar Bibliotheek Rivierenland.

OLC locatie Buys Ballot

Leerlingen uit 4 havo, 4 vwo en 5 vwo hebben verplichte zelfstudie uren. (z-uren) Speciaal voor deze uren hebben wij het OLC (Open Leer Centrum) Leerlingen werken hier onder toezicht en in stilte aan hun schoolwerk.

Omdat er een directe verbinding met de mediatheek is kunnen leerlingen bij hun studie gemakkelijk gebruik maken van faciliteiten van de mediatheek.

Vanzelfsprekend gelden in beide ruimtes dezelfde regels als in de lesruimtes.