Logistieke Roadshow start bij Cambium College

Logistieke Roadshow start bij Cambium College

Logistieke Roadshow start bij Cambium College

De Logistieke Roadshow in Rivierenland begon vandaag op het Cambium in Zaltbommel. De truck met oplegger staat op het schoolplein, om en om leveren klassen de hele dag teams die de challenges rond logistiek voor kleding laten ervaren.

“Logistiek is het leven zelf, de maatschappij kan niets zonder deze sector”, stelde Frans van Rijn, voorzitter van Logistics Valley Rivierenland. Ralph Hoefmans, directeur van TB Volvo, het bedrijf dat de trekker beschikbaar stelt: “Logistiek naar de scholen brengen is enorm belangrijk voor de sector. Hier zitten de aankomende chauffeurs, dockmedewerkers en truckmonteurs samen in de schoolbank, ter voorbereiding op een beroepskeuze.” Namens Cambium was rector H. Koster bij de opening, zij benadrukte het belang van de logistieke poot van de school. Josje Verhoeven, directeur van ROC Rivor, nam eveneens deel aan de bijeenkomst. Zij stelde: “Ik sta hier om alle meiden en vrouwen enthousiast te maken voor deze mooie sector, waar ook voor hen prachtig werk in is te vinden. Hier en op onze school kunnen ze darvoor de opleidingen vinden.”
Verder waren de Zaltbommelse wethouder economische zaken Willem Posthouwer, burgemeester Hennie van Kooten namens het Regiobestuur, ondernemers die gastlessen verzorgden op de scholen en Mark Smits, lid van Provinciale Staten van de partij.